Site Overlay

ENIGMA OTILIEI GEORGE CALINESCU PDF

George Calinescu, Enigma OtilieiLectura Rodica Ionică Editat deStefan Cristian Halus. Find all you need to know about Enigma Otiliei here! Read expert reviews about George Calinescu literature in our Foreign Book Review. Enigma Otiliei [George Calinescu] on *FREE* shipping on qualifying offers. A aparut in martie si este un roman de factura balzaciana.

Author: Kajisida Gokinos
Country: Philippines
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 18 May 2007
Pages: 154
PDF File Size: 1.9 Mb
ePub File Size: 7.20 Mb
ISBN: 493-4-55236-640-4
Downloads: 23167
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nekazahn

Otilieii helps you keep track of books you want to read. Want to Read saving…. Want to Read Currently Reading Read. Refresh and try again.

Open Preview See a Problem? Thanks for telling us about the problem. Return to Book Page. Paperbackpages.

Published by Gramar first published BucharestRomania. To see what your friends thought of this book, please sign up. To ask other readers questions about Enigma Otilieiplease sign up. Lists with This Book. Ce e aia socialist?

Astea sunt idei romantice, pe care le am uneori, dar realitatea le contrazice. Apr 25, A. O carte pe care am citit-o pentru scoala. A luat ceva timp pana sa o termin, iar cand acest lucru s-a intamplat, am fost luata prin surprindere. Aveam 16 ani, gasisem inca o carte romaneasca, dupa Domnisoara Cristina, care sa-mi placa.

Acum ma apropii cu pasi repezi de 18 ani, si amintindu-mi de Enigma Otiliei, simt ca i-am deslusit enigma. Stilul ei de viata era enigma si enivma. Am inteles ca este mai bine sa fii intr-o continuua schimbare, in diferite ipostaze si cu principii redobandite.

Asa este viata, daca cineva te cunoaste, va stii cum sa te distruga; daca nu stie ce sa astepte de la tine, nu va stii cum sa te dea jos. Otilia isi traia viata, incercand sa fie indiferenta, sa se ridice mai presus de ceilalti, dar sa faca, totusi, ceea ce-i place. O lectie de viata, care mi-a luat un an sa o deslusesc! View all 6 comments. Mar calinedcu, Diana rated it really liked it. Crezi ca eu n-am facut?

Am facut caiete intregi de poezii, eram asa de sentimental intr-o vreme! Le-am citit unui prieten al meu, baiatul cel mai inteligent de pe lume, cel mai delicios; el mi-a citit pe-ale lui, si eu le-am aruncat pe foc pe-ale mele.

George Calinescu, Enigma Otiliei

Sep 12, Amalia Danciu rated it really liked it. Jan 21, Milena rated it liked it. View all 3 comments. Sep 01, Andreea Pop rated it really liked it Shelves: Jan 19, Anca rated it really liked it Shelves: Initial, am vrut sa o notez mai slab; nu enugma transmis cine stie ce.

Enigma Otiliei

Dar isi merita laudele pentru ca Stanica m-a facut la un moment dat sa inchid cartea de nervidespre Aglae et co. Realismul, mai putin parca. Cel putin decat in Ion unde e izbitor de-a dreptul.

Nu stiu, poate realismul in limbaj lipseste, pentru Initial, am vrut sa o notez mai slab; nu mi-a transmis cine stie ce.

Nu stiu, poate realismul in limbaj lipseste, pentru ca tot e o doza mare din moment ce are consecintele de mai sus. Dupa ce, in mod total deluzoriu, s-a insistat pe problema banilor, subiectul a fost aproape centrul tuturor conflictelor si, ma rog, l-a facut pe bietul cititor sa se implice in chestiune, finalul e. Evident ca Otilia nu era interesata de toate astea, dar mi s-a parut ca au fost neglijate reactiile la moartea lui mos Costache, la averea lui, cel putin in comparatie cu vaznoleala de dinainte.

  JENNIFER HORSMAN MAGIC EMBRACE PDF

Ce-i drept, asta doar subliniaza cat de meschina fusese familia Tulea si e o intorsatura ‘ironic-piscatoare’.

Nu mai zic acum de ciclicitatea eniigma etcetc, nu mai e de fapt o surpriza sa gasesc asta in romane romanesti tot mi-a placut, dar nu la fel de mult ca in Ion. Dec 09, Iulia Beldiman rated it it was amazing. Ce gust amar mi-a lasat finalul Mar 16, Raluca Colac rated it really liked it. Pentru mine e o enigma.

„Enigma Otiliei” de George Călinescu by Miruna-Elena Mihalcea on Prezi

Jan 07, Irina rated it it was ok. Cartea asta a fost atat de dezamagitoare, Dumnezeule. Si ce sperante imi facusem la inceput. O vad pe Otilia, femeie emancipata, il vad pe Felix, junele inteligent, imi imaginez degeaba ca ni se da intr-un final o lectura scolara obligatorie cu un pic de progresism in ea. Din pacate, cea mai otiliri enigma a cartii e de ce personajul eponim nu ocupa un rol mai important?

A trebuit sa inot printre luuungi oti,iei chinuitoare pagini cu alde Aglae si Stanica, in defavoarea unor personaje cu adevarat inte Cartea asta a fost atat de dezamagitoare, Dumnezeule. A trebuit sa inot printre luuungi si chinuitoare pagini cu alde Aglae si Stanica, in defavoarea unor personaje cu adevarat interesante. Serios acum, chiar era nevoie de atata constructie a personajului Stanica? Ne dam seama de caracterul lui si rolul pe care urmeaza sa-l joace din primele cca 2 replici.

Spre marea mea deziluzie, the misogyny is strong with this one, contrar opiniei mele initiale. Dar hei, e un mare pas inainte, fata de ‘Ion’, nu? Macar cei doi pretendenti ai Otiliei o respecta, cel putin pana intr-un anumit punct.

Felix și Otilia – Wikipedia

Pascalopol, in mod surprinzator, mi-a fost oarecum cainescu. Dar Otilia, Doamne, cat potential irosit. Una peste alta, ratingul ar fi fost considerabil mai mare daca n-ar fi trebuit sa indur atatea pagini de monotonie intr-o familie mediocra pana in maduva oaselor fara niciun motiv whatsoever.

Jul 14, Mihaela Diana Ciocan rated it it was amazing. Multora ne este cunoscut sentimentul. A fost unica lucrare in care am urat cea mai mare parte a personajelor. Gorge familia Tulea e detestabila. Cum alearga cu totii dupa avere si venit! In afara, desigur, de Simion care se credea Iisus. Imi place cartea in mod special pentru aerul de dementa cu care autorul i-a imbracat pe rand. This review has been hidden because it contains spoilers.

To view it, click here. Majoritatea, citind aceasta carte – sau toti – pot spune, o citesc asteptand sa afle care este enigma Otiliei. Se astepta sa fie un mare mister, o mare descoperire. In schimb, enigma ei este ca tocmai ea este o enigma. Modul ei de a se comporta, modul ei de a fi, este o enigma. Pana aproape de sfarsitul romanului, pana in ultimele doua capitole de fapt, Otilia, ne este descrisa doar din perspectiva celorlalte persoanje, nelasandu-ne sa “intram” in mintea ei, sa vedem ce gandeste, sa putem afla Majoritatea, citind aceasta carte – sau toti – pot spune, o citesc asteptand sa afle care este enigma Otiliei.

  FLENDER FLUID COUPLING PDF

Pana aproape de sfarsitul romanului, pana in ultimele doua calinescuu de fapt, Otilia, ne este descrisa doar din perspectiva celorlalte persoanje, nelasandu-ne sa “intram” in mintea ei, sa vedem ce gandeste, sa putem afla de ce nu il vrea pe Felix ca sot, de ce tot sta cu Pascalopol – citind cartea, iti poti da seama de ce face asta Otilia – ea il iubeste pe Felix, chiar o face.

Ea gaseste in Pascalopol un prieten, un tata, un aliat, care ii este alaturi in fiecare situatie. Tocmai otiliek aceea a si plecat de langa Felix, tocmai de aceea a si fugit cu Leonida enogma Paris de calinesdu ori. Mie, personal, mi-a placut enorm acest roman.

Este intr-adevar un roman realist – chiar daca actiunea este de la inceputul anilornoi gsorge astfel de femei, astfel de comportament si in zilele noastre. Este un roman ce necesita rabdare, ce are, intr-adevar, multa descriere care trebuie gustata asa cum trebuie.

Toata lumea mi-a spus ca acest roman este “plictisitor”, “naspa”, “plin de descriere inutila”, “o panarama”. Bineinteles, la falinescu am fost plin de prejudecati si de indoieli fata de talentul lui Calinescu si de frumusetea acestui roman. Trebuie sa recunosc ca primele pagini au fost un chin pentru mine, dar imediat dupa, am fost captivat de firul povestii in calinfscu pagina, pana la ultima. Jan 03, Diana rated it really liked it.

Chiar mi-a placut cand am citit-o.

Imi amintesc cat de suparata am fost ca am luat premiul doi la cateva sutimi de premiul intai si teorge i-a dat colegei mele Enigma Otiliei. A trebuit sa mi-o cumpar singura, dar a meritat. Nov 15, Dumitru rated it liked it. Those who have to take the Baccalaureate. Recommended to Mina by: Make that a “forceful suggestion”. I hear Americans complaining about having to read Beowulf.

That one may be written in old english, a little boring in style, but man, I’d read it several times over, Scarlet Letter and then add a full Shakespeare for good measure rather than go through this one more time and whatever’s in next for me: Oh, woe to meto quote a sweet Greek lady –End of ra –The ohiliei is a rant– Romanians are so good at making books Iat least, love to hate.

Oh, woe to meto quote a sweet Greek lady –End of rant– Now, to add some fairness, the book is good in regards to the technical aspects, no complaints there.